Påskebilleder…

Vores Påske holdt vi i  sommerhuset.
Vi kom hviledagene i hu – at holde dem hellige.
– så vi var heldige.
Efter denne indledning med ordspil  følger billeder med ord.
Det startede allerede med, at jeg sidst på eftermiddagen, da vi var ankommet, skulle skynde mig til Lumsås for at handle, så vi kunne få mad – og på vejen hjem var jeg nødt til at standse knallerten og kravle op på et bord på en rasteplads – og så måtte jeg endog både strække mig og række armene i vejret – for at få et billede af “Verdens lykkeligste heste”

20160323_171150-4 a

Dette foto er presset til det yderste… det er taget med mobilen og ydermere beskåret til en fjerdedel eller deromkring, og så kan man ikke forlange det bedre.
Men billedet gjorde sig godt i en FB-gruppe, som hedder “Hvad sker der på Odden”
Både de fastboende og sommerhusfolket passerer det sted hver eneste gang, de skal “til Odden” eller “hjem til Odden”.
Nu tror jeg tilmed, at de efter dette billede osse lægger mærke til det.
(Man må gerne være stolt af sig selv, når noget er lykkedes).
Det næste billede kan jeg ikke undskylde med mangelfuldt udstyr – jeg brugte både et ordentligt hus og et godt makro-objektiv. Til gengæld var det svært at få ro over situationen – mine egne hænder rystede, fordi jeg var forhastet og ilter – og humlebien var forårskåd og bestemt ikke indstillet på at sidde stille, mens jeg stillede ind… og læs lige den sætning igen: “Indstillet / sidde stille / stillede ind…” 🙂


_OJJ1560-4 a

Faktisk havde jeg slet ikke set, hvorledes humlebien frådsede med blomsterstøvet – det var først da jeg redigerede billedet, at det gik op for mig. Billedet fik nogle pæne ord og likes med på vejen i en fotogruppe – jeg plejer ellers ikke at slå billeder op for præstationens skyld eller for at udstille – men det var en helt stille formiddag i gruppen, så jeg brugte bare billedet til at ønske “God Påske”
Det følgende billeder har at gøre med noget, jeg ikke gør! Forstå det ret.
Jeg  fotograferer aldrig under gudstjenester, ej heller mennesker, som er samlede i forbindelse med deres tro eller religiøse tilhørsforhold – det synes jeg er en privat sag, og jeg oplever det blufærdigheds-krænkende at udstille det.
Turistfotos af kirker og evt. med andre turister i kirkebilledet, det er en anden sag.
Det nærmeste jeg kommer “the real thing”, det er enkelte fotos jeg har taget før eller efter en kirkelig handling, og så skal det være uden det skildrer mennesker.
Sådan et billede tog jeg Skærtorsdag i Odden Kirke.
Der var aftengudstjeneste, og den flotte, røde kirke er udefra belyst af kraftige projektører – et imponerende skue for trafikanter som i natten passerer ad Oddenvejen, for der er virkelig mørkt på Odden, når det er mørkt!
Fra min plads på bænken fik jeg øje på, at projektørlyset sneg sig indenfor gennem vinduet – og det kan jeg godt forstå:
Det er næsten altid interessant at høre Kristian prædike 😉 .

20160324_192650-5 a

Det var temmelig akavet at tage det billede – jeg troede ikke, at det kunne lykkedes, men endnu en gang overgik min mobiltelefon sig selv!
Det sidste billede fra Påsken i 2016 vidste jeg, at jeg gerne ville tage – jeg gjorde det osse sidste år – og både blomsterbuen, kirkerummet, koret og fotografiet plejer at gøre sig godt.
Det er et taknemligt motiv – og jeg er så heldig, at jeg osse kan forbinde det med mange gode oplevelser i den kirke, både under gudstjenester året igennem og måske allermest på hverdage, hvor jeg ofte har kirkerummet for mig selv – Odden Kirke er en “vejkirke” – man kan gå ind i den og finde sin egen ro i sin egen tro.

20160327_101530-8 b-2

Den kirke er både til hverdag og til fest!
Jeg har lagt billedet på kirkens FB-side – og jeg er helt blufærdig ved at nævne, at efter 1 dag på nettet har billedet indsamlet over 130 likes 🙂
Så jeg har foreslået, at hver og en som har trykket på “like” osse sender 10 kroner til kirkebøssen – det kan gøres på mobilpay på nr. 2323 9202. (Og det er vel at mærke kirkebøssens nummer, ikke mit eget!)
Det ville skæppe godt i bøssen – og man må osse gerne gøre det, selvom man ikke “liker”… 🙂
Tak for en god Påske!
Dette indlæg blev udgivet i Opslag. Bogmærk permalinket.